Спеціалістами Літинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області протягом вересня 2020 року проведено 340 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19:
- закладів громадського харчування - 32, з порушеннями – 7 (складено 2 протоколи)
- продовольчих магазинів - 139, з порушеннями – 42 (складено 8 протоколів)
- непродовольчих магазинів - 73, з порушеннями – 22 (складено 2 протоколи)
- інших (ринки, стоматологічні кабінети, аптеки, автовокзал, банки, освітні заклади) – 111, з порушеннями – 23 (складено 7 протоколів).
Загалом було складено 19 протоколів та винесено 19 постанов на суму 2244 грн.
З початку навчального року фахівці провели 44 моніторингових обстеження навчально-виховних закладів, в ході яких було виявлено ряд порушень: відсутні рідке мило, паперові рушники біля рукомийників; температурний скринінг працівникам не проводиться; не організовано обслуговування з дотриманням соціальної дистанції півтора метри; відсутні захисні щитки у працівників харчоблоку; порушується інструкція з використання дезінфікуючих засобів; не проводиться вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів після закінчення робочого дня.