Фахівцями Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.
Так, з початку року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства перевірено 175 суб'єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних вимог, в ході я ких було виявлено 5 порушень в сфері реалізації продовольчих та непродовольчих товарів.
Серед найпоширеніших порушень можна виділити відсутність або неправильне використання засобів індивідуального захисту, відсутність або недостатню кількість дезінфікуючих засобів, непроведення температурного скринінгу.
З суб’єктами господарювання проведена роз’яснювальна робота, направлені пропозиції керівникам установ щодо усунення недоліків, проінформовано органи влади та застосовано заходи адміністративного впливу.