Новини

06 Червень 15:37
Як вибрати безпечну та якісну іграшку для дитини
Як вибрати безпечну та якісну іграшку для дитини

Постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2018 року №151 "Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок" встановлює вимоги до безпечності та якості іграшок, їх обігу на території України.

Опинившись в магазині іграшок, особливо з дітьми, майже неможливо обійтися без покупок. Задля того, щоб покупка була вдалою та не завдала шкоди дитині, необхідно дотримуватись певних правил під час вибору.

Спочатку візьміть товар в руки, огляньте та переконайтесь, що іграшка: достатньо міцна, не має ушкоджень, а усі дрібні деталі надійно приєднані; не має ріжучих країв, гострих кінців та вузьких отворів; не має різкого і неприємного запаху; покрита стійкою фарбою; відповідає віку дитини.

Якщо на вищезазначеному етапі вас все влаштовує, далі слід звернути увагу на маркування, яке має містити:

  • найменування та місцезнаходження виробника, імпортера;
  • позначення типу, номера партії, серійного номера чи моделі або іншого елемента, що дає змогу їх ідентифікувати;
  • інструкцію з експлуатації, схему користування (надруковані на упаковці, на окремому листі або у вигляді брошури);
  • знак відповідності технічним регламентам.

Окрему увагу варто звернути на спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування окремими категоріями іграшок.

Якщо у вас, все ж таки, виникають сумніви щодо якості та походження будь-якої вибраної вами іграшки, ви можете звернутись до магазину та попросити їх надати Декларацію про відповідність - документ, що підтверджує її якість.

 

Записатись
Подати скаргу