Новини

06 Жовтня 10:47
В Липовецькому районі виконання протиепідемічних вимог перевірили на 226 об'єктах, найбільше порушень виявили у закладах громадського харчування
В Липовецькому районі виконання протиепідемічних вимог перевірили на 226 об'єктах, найбільше порушень виявили у закладах громадського харчування

Спеціалістами Липовецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області у вересні 2020 року проведено 226 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19:

  • закладів громадського харчування - 13, з порушеннями – 4 (30,7%);
  • продовольчих магазинів - 64, з порушеннями – 8 (12,5%);
  • непродовольчих магазинів - 33, з порушеннями – 3 (9,1%);
  • перукарень та салонів краси – 10, з порушеннями – 2 (20%);
  • інших (ринки, стоматологічні кабінети, аптеки, автовокзал, банки тощо) – 62, з порушеннями – 4 (6,5%).

Варто зазначити, що в ході перевірок особлива увага приділяється безпечному функціонуванню закладів освіти району в умовах адаптивного карантину, з початку навчального року проведено 44 моніторингових обстеження навчально-виховних закладів.

Під час перевірок фахівці звертали увагу на дотримання протиепідемічних вимог та організацію харчування. Заклади в достатній кількості забезпечені ЗІЗ, миючими та дезінфікуючими засобами, антисептиками, безконтактними термометрами. Грубих порушень дотримання протиепідемічних вимог не виявлено.

В цілому, порушення протиепідемічних вимог фахівці виявили на 21 об'єкті (9,3%): не проводився температурний скринінг працівникам закладів, між працівниками та відвідувачами не було організовано обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання півтора метри, не проводилось вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів після закінчення робочого дня, відвідувачі в закладах перебували без масок тощо.

Як результат, було складено 16 протоколів та підготовлено 7 пропозицій щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

В ході перевірок фахівцями постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед працівників закладів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

Записатись
Подати скаргу