Новини

28 Жовтня 10:39
В Чернівецькому районі фахівці Держпродспоживслужби відмітили послаблення дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання
В Чернівецькому районі фахівці Держпродспоживслужби відмітили послаблення дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарюванняВ Чернівецькому районі фахівці Держпродспоживслужби відмітили послаблення дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання

Фахівцями Чернівецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з метою недопущення епідеміологічних ускладнень на території району, у вересні-жовтні 2020 року проведено 209 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання вимог санітарного законодавства.

В ході обстежень фахівці встановили, що не дивлячись на ускладнення епідеміологічної ситуації, суб'єкти господарювання послабили дотримання протиепідемічних заходів при роботі закладів торгівлі, громадського харчування, ринку, побуту, охорони здоров’я. Як наслідок, виявлялися певні порушення у 43 випадках.

В магазинах "Наш край", "Тарас", "Універмаг" фахівці Держпродспоживслужби зафіксували відсутність ЗІЗ у працівників закладів, перебування відвідувачів в торговельних залах без ЗІЗ, відсутність дистанційних позначок безпечної відстані між відвідувачами, поновлення захисних екранів.

В закладах громадського харчування, ресторани "Клеопатра", "Червоні дивани" та кафе в селі Березівка, при проведенні святкових заходів, кількість відвідувачів перевищувала епідемічно безпечну норму площі на одного відвідувача, не поновлювалися дезінфекційні засоби після їх повного використання.

Спеціалістами Управління, разом з працівниками районного відділку поліції, проводився моніторинговий контроль дотримання протиепідемічних вимог на ринках, в ході якого були виявлені факти послаблення дотримання безпечної відстані між відвідувачами, не всі торгові місця були обладнані захисними екранами, не дотримувався графік проведення дезінфекції території, в незадовільному санітарному стані перебувала громадська вбиральня.

Окрім того, спеціалістами проводилися перевірки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм при організації навчання, виховання та харчування дітей.

Відібрано 24 зразки для проведення лабораторних досліджень, більше половини з яких не відповідають гігієнічним нормам по бактеріологічних показниках.

Спостерігається тенденція до зниження карантинних заходів і в закладах охорони здоров’я, окремі відвідувачі до приміщень допускаються без ЗІЗ, на входах відсутні дезінфікуючі засоби, допускається скупчення відвідувачів. Не дивлячись на укладені угоди зі спеціалізованими підприємствами, не вирішено питання утилізації використаних ЗІЗ.

По виявлених порушеннях, відповідно до вимог чинного законодавства, спеціалісти управління застосовували заходи адміністративного стягнення та примусу. До адміністративної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб,  підготовлено 35 приписів та пропозицій по усуненню недоліків, значна частина з яких на даний час усунута.

Спеціалісти управління активно співпрацювали з органами виконавчої влади та керівниками закладів охорони здоров’я: за звітний період було підготовлено 19 інформаційних повідомлень, прочитано 23 лекції, проведено 102 бесіди, підготовлено 1 статтю в місцеву газету.

 

Записатись
Подати скаргу