Новини

29 Березень 15:10
Увага: у Вінниці зареєстровано випадок сказу!
Увага: у Вінниці зареєстровано випадок сказу!

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що в регіоні спостерігається зростання випадків захворювання тварин на сказ.

Так, 27 березня 2024 року у м. Вінниця (мікрорайон Бучми) встановлено захворювання безпритульного собаки на сказ.

22 березня 2024 року тварина почала проявляти агресію відносно оточуючих, а 26 березня загинула. Труп тварини було направлено до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. За результатами проведеного лабораторного дослідження надісланого біоматеріалу встановлено захворювання сказ.

За результатами розслідування стало відомо, що хвора тварина травмувала 15 осіб.

Наразі, з метою недопущення розповсюдження сказу серед тварин і людей, накладено карантинні обмеження на мікрорайон Бучми м. Вінниці. Спеціалісти Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення домашніх тварин проти сказу.

Інформуємо! Щеплення домашніх тварин проти сказу проводиться спеціалістами Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Праведників світу, 19, м. Вінниця. Телефон для отримання консультації: 61-17-04.

Пам'ятайте: сказ вилікувати неможливо, його можна лише попередити, зробивши вакцинацію своїм домашнім улюбленцям. Наше життя і життя наших домашніх тварин варте витрачених декількох хвилин на візит до лікаря ветеринарної медицини.

Будьте відповідальними! Піклуйтесь про себе і оточуючих!

Записатись
Подати скаргу