Новини

12 Березень 17:24
У Вінниці пройшла інформаційна година "Знай свої права"
У Вінниці пройшла інформаційна година "Знай свої права"

12 березня 2024 року, напередодні Всесвітнього дня захисту прав споживачів, на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського пройшла інформаційна година "Знай свої права". В рамках заходу начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Білик зустрілася зі студентами ВСП "Технологічно-промисловий фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету", які здобувають освіту за спеціальністю "Право" та мешканцями міста.

В ході обговорень Юлія Білик наголосила, що кожен має право задовольняти свої потреби товарами та послугами належної якості і розповіла, які зобов'язання перед споживачем мають продавець, виробник або виконавець та як діяти у разі невиконання цих зобов'язань.

Присутнім презентували освітній міні-проєкт "Я-споживач", розроблений спеціалістами Держпродспоживслужби з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо їхніх споживацьких прав та надання інструментів для їх ефективного відстоювання. Жваву дискусію викликали практичні кейси, з якими стикалися учасники заходу, а також змодельовані ситуації, які є досить розповсюдженими у повсякденному житті.

Під час заходу усі присутні мали нагоду задати проблемні питання та отримати вичерпні компетентні відповіді. Такий формат заходу виявився надзвичайно цікавим та корисним для обох сторін.

 

 

Записатись
Подати скаргу