Новини

06 Жовтня 15:04
У вересні спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили виконання протиепідемічних вимог на 216 об'єктах Козятинського району
У вересні спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили виконання протиепідемічних вимог на 216 об'єктах Козятинського району

Щоденно спеціалістами Козятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться моніторинг дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України з профілактики COVID-19 суб’єктами господарювання різних форм власності.

Так, у вересені 2020 року проведено 216 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання (в т.ч. перевірено 41 заклад освіти), виявлено порушення у 21 випадку (в т.ч. у 2 школах).

Основними порушеннями були: відсутність антисептиків та дезінфікуючих засобів; ігнорування масочного режиму як персоналом закладів, так і відвідувачами; непроведення температурного скринінгу працівникам; відсутність захисних щитків у працівників харчоблоків навчально-виховних закладів.

За виявлені порушення суб’єктам господарювання направлено 16 пропозицій та 5 розпоряджень про усунення недоліків, винесено 5 постанов про адміністративне правопорушення (ст. 42 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення") на суму 646 грн.

Окрім того, фахівцями Держпродспоживслужби регулярно проводиться моніторинг лікувальних закладів щодо дотримання правил утилізації ЗІЗ. Всі ЛПЗ заключили угоди на вивезення медичних відходів з ліцензованими на це установами.

В ході моніторингових обстежень спеціалісти проводять санітарно-освітню роботу з працівниками установ з питань дотримання протиепідемічного режиму в період карантину. Впродовж вересня було проведено 150 бесід, в місцевих газетах та на офіційних сайтах міської, районної рад і РДА розміщено 11 статей, взято участь у 1 нараді з питань ТЕБ та НС міської ради.

 

Записатись
Подати скаргу