Новини

02 Листопад 15:17
Спеціалісти Ладижинського районного управління Держпродспоживслужби продовжують здійснювати моніторинг дотримання протиепідемічних вимог
Спеціалісти Ладижинського районного управління Держпродспоживслужби продовжують здійснювати моніторинг дотримання протиепідемічних вимог

Спеціалісти Ладижинського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області продовжують здійснювати моніторингові обстеження на предмет виконання суб’єктами господарювання карантинних вимог, визначених у постановах Головного державного санітарного лікаря України.

Так, впродовж жовтня спеціалісти здійснили 264 обстеження, якими були охоплені усі заклади дошкільної (7) та загальної середньої освіти (4), а також - коледж (1) зі студентськими гуртожитками (3).

 

Особлива увага приділялась роботі торговельних закладів та закладів громадського харчування:

  • перевірено 78 об’єктів торгівлі продовольчими товарами;
  • 61 об'єкт торгівлі непродовольчими товарами;
  • 35 закладів громадського харчування;
  • інших (перукарні, ринки, АЗС тощо) - 53 об’єкти.

Порушення були виявлені, у переважній кількості, на об’єктах торгівлі та громадського харчування. У 47 випадках порушення потребували адміністративного втручання Держпродспоживслужби.

Усім суб’єктам господарської діяльності, на чиїх об’єктах фахівці виявили недоліки, були направлені приписи, а у випадку грубих порушень – посадових осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Характерними порушеннями виявились:

  • недотримання правил використання ЗІЗ працівниками та відвідувачами закладів;
  • недотримання дозволеної кількості відвідувачів на 10 квадратних метрів торговельної площі;
  • непроведення температурного скринінгу працівникам на початку роботи.

В ході проведення моніторингових обстежень, з усіма працівниками та власниками об’єктів проводилися бесіди щодо профілактики коронавірусної хвороби та необхідності виконання вимог Головного державного санітарного лікаря.

Також варто зазначити, що з метою забезпечення санітарного епідеміологічного благополуччя, у закладах підвищеного епідемічного ризику проводився відбір проб для лабораторних досліджень на базі Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Всього обстеженнями було охоплено 8 закладів дошкільної освіти, де відбиралися проби готових страв на бактеріологічне забруднення (8) та калорійність (2), а також - проби питної води централізованого водопостачання (6).

Окрім того, обстежено 10 громадських криниць, в усіх відібраних пробах встановлено відхилення. За результатами обстежень, в органи місцевого самоврядування та власникам об’єктів направлено пропозиції для відповідного реагування. 

 

Записатись
Подати скаргу