Новини

09 Травень 11:24
Підготовка до оздоровчої кампанії 2023 року
Підготовка до оздоровчої кампанії 2023 року

Незабаром завершиться навчальний рік, протягом якого наші незламні педагоги були вимушені подолати багато викликів, і настане пора підготовки до оздоровчого сезону 2023 року.

Цьогоріч міською владою прийнято рішення про організацію відпочинку 4500 дітей у 27 пришкільних таборах, які будуть функціонувати з 05 по 22 червня.

З метою належної підготовки до проведення оздоровчої кампанії 2023 року та профілактики епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах, 05 травня 2023 року головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ганна Матвійчук взяла участь в організованій Департаментом освіти Вінницької міської ради нараді з керівниками пришкільних таборів щодо питань створення оптимальних умов для безпечного перебування дітей.

В ході заходу, до відома керівників зазначених закладів було доведено вимоги щодо облаштування та утримання ділянок, виділених навчальних аудиторій, санітарно-побутових приміщень, харчоблоку закладу відпочинку, організації фізкультурно-оздоровчої роботи, гігієнічного виховання та медичного обслуговування дітей в них. Не залишились поза увагою і питання профілактики інфекційних та паразитарних захворювань.

Крім того, присутнім було роз'яснено вимоги до організації повноцінного та безпечного харчування дітей у пришкільних таборах та проінформовано про порядок проведення обстежень закладів відпочинку в підготовчий період та під час їх функціонування.

Під час обговорення представники закладів освіти отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Слід зазначити, що завчасно на адресу керівників таборів відпочинку були направлені пам'ятки щодо основних санітарно-гігієнічних вимог до організації відпочинку та оздоровлення, в яких наголошено на їхній персональній відповідальності за дотримання цих вимог.

Також варто зазначити, що з метою встановлення відповідності води питної вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10, згідно листа директора Департаменту освіти Вінницької міської ради, для лабораторних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби Вінницьким міським управлінням розпочинається відбір проб води з мереж загальноосвітніх навчальних закладів, на базі яких влітку будуть функціонувати табори відпочинку. 

 

Записатись
Подати скаргу