Новини

18 Грудень 11:56
Остерігайтесь небезпечних алкогольних напоїв!
Остерігайтесь небезпечних алкогольних напоїв!

Алкогольні напої – це продукти спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 % об’ємних одиниць.

Смертельною дозою для будь-якої людини вважаються три пляшки алкогольного напою, випиті з проміжком до 5 годин!

Для торгівлі алкогольними напоями суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними, санітарно-гігієнічними, технологічними, протипожежними та іншими нормами.

Суб’єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менше 20 м², обладнане відповідним торговельно-технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями забороняється:

  • у приміщеннях та на території навчальних закладів та закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що розміщені на території санаторіїв;
  • у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;
  • у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
  • з торгових автоматів;
  • з рук;
  • у невизначених для цього місцях.

Ознаки алкогольного отруєння: відсутність самокритики і переоцінка своїх можливостей (людина не визнає, що п’яна і продовжує вживати алкоголь); порушення координації рухів, розлад уваги, нерозбірлива та нечітка мова; розкріпачення інстинктів, контрольованих в тверезому стані (статевого, харчового); уповільнення пульсу – менше 60 ударів на хвилину, почервоніння обличчя, посилення потовиділення, нудота і блювання.

Перше відчуття ейфорії і збудження при отруєнні сурогатами, що містять етанол, змінюється наступними ознаками: виступає холодний піт, шкіра блідне; починається підвищене слиновиділення; зіниці розширюються; з’являється запаморочення і порушення координації рухів; починається нудота і діарея.

При отруєнні метиловим спиртом інтоксикація організму розвивається поступово з такими ознаками: відсутність ейфорії і веселощів; наявність нудоти, супроводжується блювотою, ацидоз; розлад зорових функцій, перед очима з’являються чорні крапки, можлива втрата зору; температура тіла підвищується; стан різкої слабкості, періодична втрата свідомості; синдром серцевої недостатності, зниження верхнього артеріального тиску, тахікардія; м’язові болі, судоми; поступове впадіння хворого в кому і клінічна смерть.

Алкогольна кома може бути різного ступеня тяжкості, тому потерпілому необхідна медична допомога і екстрена госпіталізація.

З метою збереження життя та запобігання шкоди здоров’ю, не вживайте алкоголь невідомого походження. Купуйте алкогольні напої виключно в офіційній торговельній мережі, за наявності акцизних марок, супровідних документів, етикеток та відповідного маркування!

 

Записатись
Подати скаргу