Новини

27 Січень 14:45
На Вінниччині з початку введення карантину спеціалісти Держпродспоживслужби провели 100424 моніторингових обстеження
На Вінниччині з початку введення карантину спеціалісти Держпродспоживслужби провели 100424 моніторингових обстеження

Забезпечення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання різних форм власності протиепідемічних вимог з профілактики поширення коронавірусної інфекції сьогодні є одним із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Щотижнево спеціалістами проводиться, в середньому, 2000 моніторингових обстежень, при цьому питома вага виявлених порушень коливається в межах 19-23 %.

Впродовж січня 2021 року проведено:

  • 495 моніторингових обстежень закладів громадського харчування, в ході яких порушення виявлені на 20 об’єктах. За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 6 осіб, вручено 15 приписів, направлено 5 листів в органи влади;
  • 2212 моніторингових обстежень об’єктів торгівлі продовольчими товарами, в ході яких зареєстровано 349 порушень протиепідемічних вимог. Як результат, складено 112 протоколів про адміністративні порушення, вручено 173 приписи суб’єктам господарювання, направлено 63 інформаційних листи в органи влади та 6 - в правоохоронні органи;
  • 786 моніторингових обстежень об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, в ході яких виявлено 79 порушень карантинних вимог. До адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб, вручено 44 приписи щодо усунення недоліків та направлено 16 листів в органи влади.
  • 150 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання заборони роботи після 22-ї та до 7-ї години, виявлено 1 порушення, про що поінформовано органи влади, а власнику закладу направлено припис.

З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, спеціалістами Управління в січні проведено 56 моніторингових обстежень із залученням представників засобів масової інформації.

Зазначимо, що з початку введення карантину спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області вже проведено 100424 моніторингових обстеження об’єктів нагляду. Питома вага об’єктів, де встановлені порушення, коливається в межах 21-23 %.

За виявлені порушення з початку введення карантину притягнуто до адміністративної відповідальності 3539 осіб, підготовлено 3826 приписів, направлено 2028 інформаційних листів в органи влади та 290 - в Національну поліцію.

 

Записатись
Подати скаргу