28 Січень 14:42
85 моніторингових обстежень та 11 протоколів - результат роботи Вінницького районного управління Держпродспоживслужби протягом тижня
Фахівцями Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.
З 18 по 27 січня 2020 року здійснено 85 моніторингових обстежень:
- закладів громадського харчування – 5, з порушеннями - 1, складено протоколів – 1;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 16, з порушеннями – 7, складено протоколів – 7;
- об'єктів торгівлі непродовольчими товарами - 17;
- інших – 47, з порушеннями – 3, складено протоколів - 3.
Найпоширенішими порушеннями виявились:
- відсутність інформації для відвідувачів при вході до закладу щодо профілактики коронавірусної хвороби;
- непроведення температурного скринінгу працівникам на початку роботи;
- неправильне використання засобів індивідуального захисту, відсутність або недостатня кількість дезінфікуючих засобів, відсутнє місце для збору використаних ЗІЗ.