Новини

07 Березень 16:25
Спеціалісти Гайсинського районного управління зустрілися з бджолярами та аграріями ТГ
Спеціалісти Гайсинського районного управління зустрілися з бджолярами та аграріями ТГ

Протягом 5-7 березня 2024 року в рамках заходів, спрямованих на мінімізацію кількості випадків загибелі бджіл від отруєння, на базі Теплицької, Дашівської та Соболівської територіальних громад спеціалісти Гайсинського районного управління провели наради із залученням представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, органів місцевого самоврядування, бджолярів та власників угідь щодо правил використання засобів захисту рослин.

Головною метою проведення заходів було роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час застосування засобів захисту рослин; попередження та недопущення отруєння бджіл; ознайомлення з основними положеннями законодавства у галузі бджільництва.

Головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського районного управління Володимир Задорожний та Олександр Свєженцев ознайомили присутніх з основними положеннями Закону України "Про бджільництво", порядком реєстрації пасіки та реєстрації потужності оператора ринку в державному реєстрі, алгоритмом отримання ветеринано-санітарного паспорта на пасіку, основними причинами отруєння бджіл, заходами з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, надання допомоги постраждалим від отруєння бджолиним сім'ям.

Провідний спеціаліст відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Лариса Чечельницька надала роз'яснення щодо дотримання агровиробниками встановлених регламентів та санітарних норм і правил транспортування, зберігання, торгівлі та застосування засобів захисту рослин.

Учасники наголосили на необхідності налагодження ефективної комунікації та обміну інформацією між агровиробниками, органами місцевого самоврядування і пасічниками в частині використання засобів захисту рослин. Тільки взаєморозуміння та діалог дозволять зберегти бджіл від отруєнь та масової загибелі.

 

Записатись
Подати скаргу