Новини

14 Березень 15:56
Про комісійні обстеження харчоблоків ЗДО Вінницької МТГ
Про комісійні обстеження харчоблоків ЗДО Вінницької МТГ

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 р. №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках", наказу Вінницької обласної військової адміністрації від 30.11.2023 р. №1440 "Про затвердження Обласної програми "Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області на 2024-2027 роки", з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, спеціалісти Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з фахівцями департаменту освіти Вінницької міської ради провели комісійні обстеження харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади.

Протягом лютого-березня 2024 року комісійно було перевірено 47 функціонуючих на теперішній час харчоблоків комунальних ЗДО та харчоблоку дошкільного відділення приватного ліцею "Артинов".

Незважаючи на складнощі, які виникають під час організації харчування дітей в умовах воєнного стану, в усіх дошкільних закладах діти забезпечені повноцінним та безпечним харчуванням, продовжується робота з формування культури здорового харчування, керівниками більшості ДНЗ здійснюється належний контроль та вживаються заходи, в межах можливого, щодо покращення матеріально-технічного стану харчоблоків.

З метою забезпечення організації повноцінного, безпечного та різноманітного харчування в дошкільних закладах Вінницької МТГ та облаштування їхніх харчоблоків відповідно до вимог чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, на адресу Вінницького міського голови направлена узагальнена інформація про результати комісійних обстежень, в т. ч. про стан їх матеріально-технічного забезпечення. Про результати вказаних перевірок також проінформовано директора департаменту освіти ВМР.

Крім того, 13 березня 2024 року головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ганна Матвійчук взяла участь у підсумковій нараді з медичними працівниками ЗДО, під час якої було підведено підсумки комісійних перевірок, обговорено основні види порушень та шляхи їх усунення. Присутнім вкотре нагадали про основні вимоги до організації безпечного харчування дітей.

 

 

 

 

 

Записатись
Подати скаргу