Новини

15 Березень 12:09
На Вінниччині пройшов тренінг з підвищення рівня обізнаності щодо дотримання стандартів безпечності харчових продуктів та якості молока
На Вінниччині пройшов тренінг з підвищення рівня обізнаності щодо дотримання стандартів безпечності харчових продуктів та якості молока

14 березня 2024 року на базі ТОВ "Брацлав" пройшов практичний тренінг "Підвищення рівня обізнаності щодо дотримання стандартів безпечності харчових продуктів та якості молока: від виробника до переробника", організатором якого виступив Центр фермерських компетенцій (за підтримки Швейцарії, в межах швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України", що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства FiBL у партнерстві із SAFOSO AG).

У заході взяли участь експерти молочного сектору, надавачі послуг, представники молокопереробних підприємств та господарств з виробництва молока.

Також, у якості спікера був запрошений начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, який ознайомив присутніх зі змінами в законодавстві щодо державного контролю у молочному секторі та наголосив на необхідності дотримання наказу Мінагрополітики від 12.03.2019 р. №118 "Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів", яким встановлюються спеціальні гігієнічні правила для операторів ринку молока та молочних продуктів, що еквівалентні вимогам Європейського Союзу та наказу Мінагрополітики від 07.04.2022 р. №209 "Про затвердження Гігієнічних вимог до дрібнотоварного виробництва та обігу молока". Окрім того, було зазначено, що вимоги є обов'язковими для всіх операторів ринку незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою та введенням в обіг молока та молочних продуктів, і не поширюються на первинне виробництво молочних продуктів, призначених для власного споживання.

В рамках заходу для учасників провели екскурсію заводом, в ході якої вони мали змогу безпосередньо ознайомитися з повним циклом виробництва молочних продуктів та зрозуміти важливість своєчасного сервісного обслуговування та модернізації наявних потужностей.

 

Записатись
Подати скаргу