Новини

28 Березень 14:26
На Вінниччині обговорили проблемні питання у галузі бджільництва та шляхи їх вирішення
На Вінниччині обговорили проблемні питання у галузі бджільництва та шляхи їх вирішення

27 березня 2024 року на базі Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбувся дорадницький семінар "Проблемні питання, які виникають у галузі бджільництва та шляхи їх вирішення у рамках законодавства", організований Управлінням розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради та Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН.

У заході взяли участь пасічники, представники Вінницької міської ради та науковці Європейського кооперативного сімейного товариства м. Особлага, Моравія, Чеська Республіка.

Так, у якості спікерів, були запрошені спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, які висвітлили питання недопущення масового отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин та наголосили на необхідності неухильного дотримання законодавства у галузі бджільництва, правил безпеки при роботі з пестицидами, порядку реєстрації пасіки та видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.

Окрім того, учасники заходу мали змогу задати свої питання та отримати вичерпні роз'яснення від спеціалістів Держпродспоживслужби.

 

Записатись
Подати скаргу