Новини

19 Березень 10:20
На Вінниччині обговорили питання очищення Вишенського озера
На Вінниччині обговорили питання очищення Вишенського озера

14 березня 2019 року представник Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області прийняв участь у публічній консультації, організованій громадською радою при Державній екологічній інспекції у Вінницькій області, з питання щодо покращення екологічного стану Вишенського озера та відновлення його прибережної зони.

Протягом останніх років відмічається незадовільна якість води Вишенського озера по мікробіологічним та санітарно-хімічним показникам. Також, виявлено мікробне забруднення грунту та яйця паразитів.

В зв’язку з невідповідністю якості води, купатись мешканцям у водоймі заборонено, про що на даній зоні відпочинку свідчить відповідна табличка. 

У заході взяли участь фахівці різних компетентних служб, зокрема: представники Громадської організації "Центр UA", пердставники Вінницької міської ради, Держпродспоживслужба та Державна екологічна інспекція, КП ВМР "Муніципальна поліція", асоціації органів самоорганізації населення та мешканці міста.

Під час проведення заходу обговорювались питання щодо основних причин забруднення водойм, якими є: надходження каналізаційних стоків з приватних домоволодінь, розташованих неподалік ставків; наявність вигрібних ям водопроникного типу; надходження зливових вод з ливневої системи каналізування по проспекту Юності та проспекту Космонавтів; вигул тварин на берегах водойм.

Учасниками публічної консультації були окреслені основні шляхи перетворення забрудненого водойму на рекреаційну та туристичну зону, а саме: прокладання каналізаційної мережі в прилеглому приватному секторі забудови, будівництво очисних споруд ливневої системи каналізування, забезпечення прибирання нечистот тварин їх власниками, заборону вигулу тварин біля водойм.

Результатом обговорення проблеми стало прийняття рішення щодо створення робочої групи із залученням учасників заходу для розробки реального плану дій з вирішення викладеного питання.

 

Записатись
Подати скаргу