Новини

11 Січень 14:53
Інформація щодо випадку інгаляційного отруєння дітей хлором у м. Хмельницький
Інформація щодо випадку інгаляційного отруєння дітей хлором у м. Хмельницький

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що 05 січня 2022 року до Вінницької дитячої обласної клінічної лікарні звернулась група із 33 дітей віком від 2 до 17 років, всі жителі смт. Турбів Вінницької області, з ознаками інгаляційного отруєння речовиною невідомого походження.

При зверненні, в основному діти молодшого віку, скаржилися на першіння в горлі, кашель, сльозотечу. Всі діти були оглянуті лікарями приймального відділення, 13 особам надали симптоматичну допомогу та відпустили додому, а 3 (з однієї родини) віком 3, 6, та 9 років госпіталізовано. Госпіталізованим дітям поставлений діагноз: інгаляційне отруєння хлором.

Попередньою причиною виникнення отруєння, ймовірно, було тривале перебування дітей в приміщенні аквапарку, купання в басейні, де застосовувалися хлормісткі дезінфікуючі речовини та підвищена чутливість дітей до дезінфікуючої речовини.

Дитина (дівчинка) 6 років була госпіталізована до реанімаційного відділення з проявами стенозу верхніх дихальних шляхів. Двоє дітей цієї ж родини віком 3 та 9 років залишились у педіатричному відділенні під наглядом лікарів.

Станом на 08 січня 2022 року всі діти виписані із лікарні в задовільному стані.

При розслідуванні встановлено, що 05 січня 2022 року група (батьки разом із дітьми смт. Турбів  Вінницької області) у складі 49 осіб, в тому числі 33 дітей, перебувала на відпочинку в м. Хмельницький, з відвідуванням аквапарку з 12:30 до 18:00 години.

Діти молодшого віку (3-6 років), які купалися в дитячому басейні, ще при виході з аквапарку, зі слів батьків, скаржилися на погіршення самопочуття - першіння в горлі, сльозотечу. На шляху додому в інших дітей також проявилися вказані симптоми.

Батьки прийняли рішення звернутись до дитячої обласної клінічної лікарні м. Вінниця, яка була найближчим медичним закладом на шляху слідування групи.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області, після отримання інформації про випадок отруєння дітей з ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", було направлено письмове повідомлення на електронну адресу ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області з метою розслідування даного випадку на місці та недопущення подібної ситуації в подальшому.

 

Записатись
Подати скаргу