Новини

06 Січень 11:48
Фахівці Гайсинського управління Держпродспоживслужби провели семінар щодо впровадження системи НАССР для представників закладів освіти
Фахівці Гайсинського управління Держпродспоживслужби провели семінар щодо впровадження системи НАССР для представників закладів освіти

05 січня 2022 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства і відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели нараду з представниками закладів освіти Гайсинської, Краснопільської та Кунківської територіальних громад щодо впровадження системи НАССР.

Під час наради присутні розглянули основні питання діючого законодавства, а саме: організація харчування в закладах освіти згідно вимог постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", наказу від 17 квітня 2006 року №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах".

Окрім того, розібрали нормативні акти щодо необхідності запровадження системи НАССР: Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"; наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 жовтня 2012 року №590 "Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"; наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17 листопада 2020 року №2347 "Про затвердження методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти".

Фахівці Держпродспоживслужби разом з працівниками закладів освіти в живому діалозі обговорили вимоги до складання 4-х тижневого меню; вимоги до умов транспортування, зберігання та реалізації продуктів харчування; вимоги до проведення паспортизації харчоблоків.

По завершенні роботи керівники територіальних громад отримали інформаційні листи, в яких стисло викладені вищезазначені матеріали.

 

 

Записатись
Подати скаргу