05 січня 2022 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства і відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели нараду з представниками закладів освіти Гайсинської, Краснопільської та Кунківської територіальних громад щодо впровадження системи НАССР.
Під час наради присутні розглянули основні питання діючого законодавства, а саме: організація харчування в закладах освіти згідно вимог постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", наказу від 17 квітня 2006 року №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах".
Окрім того, розібрали нормативні акти щодо необхідності запровадження системи НАССР: Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"; наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 жовтня 2012 року №590 "Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"; наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17 листопада 2020 року №2347 "Про затвердження методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти".
Фахівці Держпродспоживслужби разом з працівниками закладів освіти в живому діалозі обговорили вимоги до складання 4-х тижневого меню; вимоги до умов транспортування, зберігання та реалізації продуктів харчування; вимоги до проведення паспортизації харчоблоків.
По завершенні роботи керівники територіальних громад отримали інформаційні листи, в яких стисло викладені вищезазначені матеріали.