Новини

04 Березень 14:37
До уваги суб'єктів господарювання: підняття цін на соціально значущі товари є недопустимим!
До уваги суб'єктів господарювання: підняття цін на соціально значущі товари є недопустимим!

В умовах воєнного стану, який запроваджено Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 "Про введення воєнного стану на території України", Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертається до всіх суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), які здійснюють реалізацію окремих продовольчих товарів та наголошує на необхідності дотримання вимог чинного законодавства з питань ціноутворення.

Постановою Уряду від 20.04.2020 №341 (із змінами та доповненнями) затверджено Перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість.

До зазначеного Переліку включено окремі продовольчі товари: цукор-пісок, крупа гречана, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), хліб житньо-пшеничний та батон, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), масло вершкове жирністю 72,5%, олія соняшникова, вода мінеральна негазована.

Враховуючи стан війни та важку економічну ситуацію в країні, ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області наголошує на недопустимості підняття цін на соціально значущі продукти!

Ціни на продукти, які формують соціальний пакет, сьогодні не мають перевищувати цінові значення, встановлені в державі станом на 23.02.2022.

Крім того, відповідно до частини другої статті 17 Закону України "Про захист прав споживачів", споживач має право на вільний спосіб розрахунку за товар, в тому числі безготівковий.

У разі необхідності отримання додаткової інформації з питань ціноутворення на окремі продовольчі товари, звертайтесь за тел. 098-165-88-55.

 

Записатись
Подати скаргу