Новини

09 Вересень 16:43
До уваги організаторів та учасників фестивалю вуличної їжі Vinnysia Food Fest
До уваги організаторів та учасників фестивалю вуличної їжі Vinnysia Food Fest

Шановні вінничани та гості міста! 

Як відомо, що з 10 по 12 вересня 2021 року на території міста буде проводитися щорічний фестиваль вуличної їжі Vinnysia Food Fest у Центральному міському парку, на якому в тому числі буде здійснюватися виготовлення та реалізація харчових продуктів ( в т.ч. кулінарних страв).

З огляду на вищезазначене, Вінницьке міське управління нагадує, що Уряд продовжив КАРАНТИН в Україні до 01 жовтня 2021 року. Тому, під час відвідування локацій фестивалю, наголошуємо на суворе дотримання незмінних наступних протиепідемічних вимог, а саме : 

  • уникайте скупчення людей. Якщо ж це буде неможливо, використовуйте засоби індивідуального захисту – респіратори та/або захисні маски; 
  • дотримуйтесь «соціальної» дистанції в 1,5 метрів у черзі ;
  • своєчасно обробляйте руки спиртовмісними дезінфікуючими засобами перед вживання страв або після відвідування санвузлів. 

У проведенні фестивалю беруть участь близько 24 підприємств та підприємців. З метою недопущення виникнення харчових отруєнь серед населення на території Вінницької ОТГ, суворого дотримання протиепідемічних вимог під час проведення фесту, всім учасникам вручені «Пам’ятки про вжиття заходів щодо виконання вимог чинного законодавства».

Фахівцями Вінницького міського управління протягом всього часу проведення фестивалю буде здійснюватися контроль за дотриманням вимог у сфері безпечності харчових продуктів та дотримання протиепідемічних заходів. 

Під час фестивалю будуть працювати заклади громадського харчування міста, відвідування та перебування, в яких вимагає дотримання протиепідемічних вимоги у відповідності до постанови КМУ №57 від 30.12.2020 року, а саме:

  • входити до закладу та пересуватися по ньому необхідно у вдягнених респіраторах або у захисній масці, що закривають ніс та рот, крім часу сидіння за столом з метою приймання їжі та/або напоїв;
  • необхідно обробляти руки антисептичним спиртовмісним засобом перед входом на територію закладу громадського харчування;
  • не відмовлятися від проведення температурного скринінгу тіла безконтактним термометром, який проводиться персоналом закладу;
  • суворо дотримуватися фізичної дистанції в 1,5 метрів під час перебування у черзі;
  • не ігнорувати вимоги персоналу закладу, які пов’язані з дотриманням протиепідемічних вимог. 

Вінницьке міське управління наголошує, що суворе виконання протиепідемічних заходів збереже Ваше здоров’я та здоров’я Ваших рідних!
 
До уваги організаторів та учасників фестивалю!

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, недопущення виникнення харчових отруєнь серед населення на території Вінницької ОТГ, суворого дотримання протиепідемічних вимог під час проведення з 10 по 12 вересня 2021 року щорічного фестивалю їжі Vinnysia Food Fest у Центральному міському парку м. Вінниці, на якому буде здійснюватися виготовлення та реалізація харчових продуктів (в т.ч. кулінарних страв), з метою доведення до відома усім учасникам фесту, направляємо Вам «Пам’ятку про вжиття заходів щодо виконання вимог чинного законодавства», а саме:

  • Допускати до реалізації доброякісні харчові продукти, при наявності документів, що засвідчують їх якість та безпеку. Дотримуватись термінів їх реалізації;
  • Не допускати до реалізації продуктів харчування, які є небезпечними в епідемічному відношенні: заливних та фаршированих страв, паштетів, заправлених салатів – з майонезом, сметаною, соусів невідомого походження, кондитерських виробів з кремом – тортів, тістечок, млинців з не пастеризованого молока тощо; страв та харчових продуктів домашнього виготовлення, дикорослих грибів та продуктів їх переробки, використання сирих курячих яєць при відсутності умов для їх миття та обробки тощо; 
  • В місцях виготовлення та реалізації харчових продуктів, створити належні умови для зберігання та реалізації готових страв (сировини): забезпечити наявність достатньої кількості холодильного обладнання, облаштованих термореєструючими приладами та /або повіреними термометрами. Дотримуватись температурного режиму (+2 ... +4 С) відповідно до технічного регламенту та маркування нанесеного на етикетці;
  • Забезпечити наявність достатньої кількості роздільного розробного, допоміжного інвентарю;
  • Реалізацію кулінарних страв проводити лише в одноразовий посуд, забезпечити його запас;
  • До роботи допускати лише осіб з пройденим медичним оглядом та наявними особовими книжками встановленого зразка (1-ОМК);
  • Забезпечити продавців достатньою кількістю санітарного одягу,одноразовими рукавицями, медичними масками. Персонал, що видає замовлення повинен бути одягнутий в засоби індивідуального захисту, зокрема маску, що закриває ніс та рот, яку необхідно змінювати кожні 3 години, а персонал, який знаходиться в зоні поводження з харчовими продуктами повинен бути одягнутий в засоби індивідуального захисту, зокрема маску, що закриває ніс та рот та окуляри та/або захисний щіток ;
  • Забезпечити наявність спиртовмісних дезінфікуючих засобів (активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів) для обробки рук продавців, відвідувачів та загальної дезінфекції дозволених МОЗ України;
  • Наявності піддонів для зберігання коробів з харчовими продуктами тощо;
  • Утримувати місця виготовлення та реалізації харчовими продуктами в чистоті. Забезпечити наявність прибирального інвентарю, одноразових сміттєзбиральних пакетів для збору ТПВ та окремих ємностей для збору використаних засобів індивідуального захисту.

Відповідальність за виконання даного листа, покладається особисто на кожного учасника фестивалю!

 

Записатись
Подати скаргу