Новини

22 Березень 14:36
Держпродспоживслужба перевірила дотримання цін на визначені товари у Якушинецькій ОТГ
Держпродспоживслужба перевірила дотримання цін на визначені товари у Якушинецькій ОТГ

Спеціалістами Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з представником КУ "Муніципальна інспекція з благоустрою" Якушинецької сільської ради, керуючись вимогами Постанов КМУ №223 від 06 березня 2022 року та №1236 (зі змінами) від 09 грудня 2020 року, проведено моніторингові обстеження суб’єктів господарювання (продовольчі магазини) на території Якушинецької ОТГ щодо дотримання цін при реалізації основних продуктів харчування (так званого "соціального пакету продуктів") для населення. Зокрема, проведено моніторинг стану цінової політики та наявності в магазинах хлібобулочних виробів, макаронів та круп, молочної продукції, яєць, м’яса та овочів.

Згідно вимог Постанови КМУ №1236 від 09 грудня 2020 року, ціни на визначені товари можуть підніматись не більше, як на 10% оптово-відпускної ціни, щоб заклади залишались рентабельними.  

В ході проведеного рейду встановлено, що підняття цін на основні продукти харчування підприємцями більше 10% від оптово-відпускної вартості не зафіксовано. 

За результатами моніторингу ситуація в районі контрольована, значних та масових перевищень суб’єктами господарювання цінової політики не зафіксовано.

 

Записатись
Подати скаргу