Сьогодні, 23 травня 2019 року, в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області пройшов семінар-тренінг щодо основних аспектів застосування у практиці постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
Основною метою проведення навчання було:
- надання інспекторам інформації щодо діючого харчового законодавства України;
- вивчення нормативних документів, що стосуються системи здійснення державного контролю;
- проведення практичного навчання з відбору зразків продукції;
- підготування слухачів до самостійного застосування отриманих знань.
Відкрив семінар Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, який зазначив, що ціль проведення навчання полягає у підвищенні кваліфікаційного рівня державних ветеринарних інспекторів (державних інспекторів) Вінницької області.
У якості спікерів виступили: начальник відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, який ознайомив присутніх із застосуванням акту державного контролю за результатами державного аудиту щодо додержання оператором ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР; начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Віталій Червань, який надав інформацію щодо критеріїв, за якими здійснюється категоризація підконтрольних об’єктів; заступник директора Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірина Псялига, яка розповіла про методи відбору зразків в рамках планового або позапланового заходу.