Новини

24 Лютий 13:41
Злагоджена співпраця пасічників, аграріїв та органів влади - запорука успішного розвитку бджільництва!
Злагоджена співпраця пасічників, аграріїв та органів влади - запорука успішного розвитку бджільництва!

З метою попередження отруєння бджіл пестицидами спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в черговий раз наголосили на необхідності дотримання вимог до застосування пестицидів.

Так, при органах місцевого самоврядування протягом лютого 2023 року було оновлено склад 63 комісій з недопущення отруєння бджіл по Вінницькій області, куди увійшли пасічники, представники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники органів місцевого самоврядування.

Спеціалісти Держпродспоживслужби долучались до спільних нарад із залученням представників об'єднаних територіальних громад, суб'єктів господарювання, що займаються бджільництвом та здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур. Загалом було проведено 61 нараду, з яких 28 - на території Гайсинського району, 13 – у Вінницькому районі, 8 – у Хмільницькому районі та по 4 – у Жмеринському, Могилів-Подільському та Тульчинському районах. У нарадах взяли участь 1236 представників, з яких пасічників - 781 особа, сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств - 294, органів місцевого самоврядування - 144.

На нарадах були обговорені питання особливостей застосування пестицидів та агрохімікатів, надані роз'яснення щодо заходів з боку аграріїв та пасічників щодо захисту бджіл від хімічного токсикозу та алгоритму дій у випадку отруєння бджіл хімічними засобами захисту рослин.

В черговий раз було доведено до відома присутніх, що сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства та фізичні особи, які проводять діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зобов'язані дотримуватися діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєння, а саме ст. 30, 37-40 Закону України "Про бджільництво" від 22 лютого 2000 року №1492-ІІІ (зі змінами).

 

Записатись
Подати скаргу