Новини

28 Серпень 10:41
Якість води в місцях купання людей на території міста Вінниця
Якість води в місцях купання людей на території міста Вінниця

В серпні поточного року фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області були відібрані проби води з відкритих водойм в місцях купання людей на території м. Вінниця та доставлені у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби.

За результатами лабораторних досліджень встановлено:

  • на пляжі "Гонти" вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 15000КУО в куб.дм. при нормі не більше 5000 в куб.дм., якість води по фізико-хімічним показникам відповідала санітарним вимогам;
  • на пляжі "Хімік" якість води відповідала санітарним вимогам по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам;
  • на пляжі "Центральний" вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 9300 КУО в куб.дм. при нормі не більше 5000КУО в куб.дм., якість води по фізико-хімічним показникам відповідала санітарним нормам;
  • на "Вишенському озері" якість води відповідала нормативним значенням по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам.

Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров’я населення, купатись на пляжах "Гонти" та "Центральний" не рекомендується. На адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств" та в копії департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлені листи про те, що на вказаних пляжах, як і раніше, повинні знаходитись інформаційні таблички з написом "Купатись заборонено".

 

Записатись
Подати скаргу