
В рамках проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з профілактики інфекційних захворювань, масових інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, особливо в дитячих організованих колективах, з метою організації якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти, 29 травня 2024 року фахівці Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" на базі відділу освіти Бершадської міської ради провели семінар-нараду з керівниками закладів дошкільної освіти Бершадської ТГ.
Основні питання, що були розглянуті на нараді:
- профілактика гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах під час літнього періоду, роль дотримання гігієнічних вимог для розірвання епідемічного ланцюга;
- розробка перспективного меню на літній період, виконання належним чином вимог постановою КМУ №305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти", розширення асортименту меню та прищеплення правильних харчових звичок, впровадження страв зі "Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку" Є. Клопотенка, вимоги до формування меню на весняний період;
- стан захворюваності на кашлюк та його профілактика в організованих ЗДО;
- вимоги до пакету документів при оформлені дітей в ЗДО, обов'язкові щеплення;
- типові помилки ведення документації з організації харчування, що виявляються при комісійних обстеженнях;
- вимоги до продуктів харчування, що доставляються в заклади освіти, враховуючи літній період.
Окрім того, учасники наради отримали інформаційні матеріали (листівки, плакати) з профілактики інфекційних захворювань та доступ до електронних презентацій і методичних рекомендацій щодо ведення документації з організації харчування.