Новини

22 Жовтня 14:47
В Тиврівському районі більше 40% суб'єктів господарювання не дотримуються протиепідемічних вимог
В Тиврівському районі більше 40% суб'єктів господарювання не дотримуються протиепідемічних вимог

З 1 по 20 жовтня 2020 року спеціалісти Тиврівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили 65 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет дотримання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, а саме:

  • закладів громадського харчування - 5, з них з порушеннями – 1;
  • продовольчих магазинів – 18 , з них з порушеннями – 13;
  • непродовольчих магазинів - 13, з них з порушеннями – 5;
  • перукарень та салонів краси – 2, з них з порушеннями – 1;
  • аптек та ветеринарних аптек – 5, з них з порушеннями – 2;
  • інших (ринки, АЗПСМ, гуртожитки, банки, банкомати тощо) – 14, з них з порушеннями – 6.

В цілому, порушення протиепідемічних вимог фахівці виявили на 27 об'єктах (41,5 %): не проводився температурний скринінг працівникам закладів, між працівниками та відвідувачами не було організовано обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання півтора метри, не проводилось вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, недостатнє забезпечення засобами індивідуального захисту, працівники та відвідувачі перебували без засобів індивідуального захисту.

Як результат, до адміністративної відповідальності було притягнуто 7 осіб, а також направлено на адресу керівників установ 7 пропозицій з метою усунення виявлених недоліків.

В подальшому, при проведенні моніторингових обстежень, фахівцями Тиврівського районного управління звертається особлива увага на усунення раніше виявлених порушень.

Також, у жовтні поточного року проведено 8 моніторингових обстежень закладів освіти району щодо роботи в умовах адаптивного карантину. Під час проведення перевірок особлива увага приділялась дотриманню протиепідемічних вимог та організації харчування.

Заклади в достатній кількості забезпечені ЗІЗ, миючими та дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами. Грубих порушень дотримання протиепідемічних вимог не виявлено.

Окрім того, спеціалістами Тиврівського районного управління, спільно з Тиврівською районною державною адміністрацією, проведено 3 семінари–навчання:

  • з власниками торговельних закладів та громадського харчування;
  • з директорами навчально–виховних установ;
  • з головами сільських, селищних та міської рад з питань дотримання вимог відповідних постанов Головного державного санітарного лікаря України в умовах роботи при адаптивному карантині.

 

Записатись
Подати скаргу