Новини

01 Лютий 14:49
В Шаргородському районі фахівці Держпродспоживслужби контролюють виконання протиепідемічних вимог та проводять роз'яснювальну роботу
В Шаргородському районі фахівці Держпродспоживслужби контролюють виконання протиепідемічних вимог та проводять роз'яснювальну роботу

Фахівцями Шаргородського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.

Перевірки здійснювалися із залученням правоохоронних органів та представників місцевих засобів масової інформації.

Протягом 18-25 січня 2021 року фахівці провели більше 50 перевірок, а саме:

 

  • закладів продовольчої торгівлі - 25;
  • закладів непродовольчої торгівлі - 14;
  • аптек - 4;
  • загальнооствітніх закладів - 8.

Порушення виявлені на 20% перевірених об'єктів: протоколи про адміністративні правопорушення складені у 10% випадків, на інші об'єкти складено приписи.

Серед основних порушень можна відокремити: недотримання режиму та кратності вологих прибирань і дезінфекції приміщень, відсутність дистанційної розмітки, непроведення температурного скринінгу працівникам закладу.

Окрім того, з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, спеціалісти служби провели семінар для керівників навчально-виховних закладів Шаргородської територіальної громади щодо вимог нового Санітарного регламенту для загальноосвітніх закладів.

 

Записатись
Подати скаргу