Новини

02 Березень 11:46
В Погребищенському районі фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для кервіників закладів освіти
В Погребищенському районі фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для кервіників закладів освіти

На виконання доручення Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області № СЗ-6/167/21 від 01.02.2021р. працівниками Погребищенського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 25 лютого 2021 року проведено семінар з керівниками та медичними працівниками закладів загальної середньої освіти Погребищенської територіальної громади з питань введення в дію нових нормативних документів, які набрали чинності з січня поточного року, а саме: Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України № 2205 від 25.09.2020р.; Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства розвитку, торгівлі та сільського господарства України №2532 від 03.12.2020р.; Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.2021р. №31.

В ході проведення семінару було надано роз’яснення щодо основних вимог до безпеки освітнього середовища та нововведень в окремих розділах вказаних документів. Значна увага була приділена питанням забезпечення закладів доброякісною питною водою, безпечним та якісним харчуванням, необхідним лабораторним контролем, належним медичним обслуговуванням.

Другим, не менш важливим питанням, було впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

В ході обговорення слухачі мали змогу задати актуальні питання та отримати вичерпні компетентні відповіді та рекомендації щодо їх вирішення.

Записатись
Подати скаргу