Новини

03 Лютий 16:39
В Немирівському районі фахівці Держпродспоживслужби встановили, що майже 10% об'єктів працюють з порушенням протиепідемічних вимог
В Немирівському районі фахівці Держпродспоживслужби встановили, що майже 10% об'єктів працюють з порушенням протиепідемічних вимог

Фахівцями Немирівського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.

У вихідні та святкові дні перевірки суб’єктів господарювання проводяться із залученням працівників правоохоронних органів.

У 2021 році вже проведено 134 перевірки суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних вимог та складено 13 протоколів про адміністративні правопорушення, що становить 9,7% від загальної кількості.

З них:

  • закладів громадського харчування – 6, виявлено порушень - 1;
  • закладів торгівлі продовольчими товарами – 71, виявлено порушень - 9;
  • закладів торгівлі непродовольчими товарами – 45;
  • перукарень – 5, виявлено порушень - 2;
  • дитячих дошкільних закладів – 5, виявлено порушень - 1;
  • агропродовольчих ринків - 2; виявлено порушеь - 2.

Основними порушеннями, виявленими під час моніторингових обстежень є: непроведення обов’язкового температурного скринінгу перед початком роботи, недотримання режиму та кратності вологих прибирань і дезінфекції приміщень та контактних поверхонь, відсутність засобів індивідуального захисту або неправильне їх носіння.

Крім того, проведено повторне навчання із продавцями молочного павільйону КП "Немирівський ринок" Немирівської РСС та ТОВ УКС "Колосок" з питань дотримання постанови №34 від 06.06.2020р. Головного державного санітарного лікаря України.

Також, матеріали з профілактики коронавірусної хвороби розміщалися на сайті Немирівської РДА та в районній газеті "Прибузькі новини".

 

Записатись
Подати скаргу