Новини

11 Лютий 14:30
В Іллінецькому районі спеціалісти Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для керівників освітніх закладів
В Іллінецькому районі спеціалісти Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для керівників освітніх закладів

10 лютого 2021 року спеціалістами Іллінецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за участі керівників, медичних сестер та працівників харчоблоків закладів освіти Іллінецької ТГ та Дашівської ТГ проведено семінар-навчання з питань дотримання вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020р. №2205, та інших нормативно-правових актів, які набули чинності з 01 січня 2021 року.

Слухачам були надані детальні роз'яснення щодо змін, які відбулися в організації освітнього процесу, медичного обслуговування та в харчуванні дітей.

Окремо спеціалісти наголосили на переліку продуктів харчування та страв, які заборонені до продажу в буфетах шкіл.

Також, фахівцями відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Іллінецького управління надано консультативну допомогу керівникам закладів освіти щодо розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках.

По закінченню навчань на електронні адреси керівників закладів освіти були надіслані діючі накази з організації харчування в навчально-виховних закладах; нові Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти; методичні рекомендації щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.

 

Записатись
Подати скаргу