Новини

01 Жовтня 15:04
В Іллінецькому районі спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили 218 моніторингових обстежень - 13% об'єктів не дотримуються протиепідемічних вимог
В Іллінецькому районі спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили 218 моніторингових обстежень - 13% об'єктів не дотримуються протиепідемічних вимог

Спеціалістами Іллінецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за вересень 2020 року проведено 218 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання на предмет дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної інфекції, а саме:

  • закладів громадського харчування - 12, з них з порушеннями – 2;
  • продовольчих магазинів - 47, з них з порушеннями – 11;
  • непродовольчих магазинів - 32, з них з порушеннями – 7;
  • інших (ринки, перукарні, стоматологічні кабінети, аптеки, автовокзал, банки тощо) – 73, з них з порушеннями - 9.

Варто зазначити, що в ході перевірок значна увага приділяється безпечному функціонуванню закладів освіти району в умовах адаптивного карантину, з початку навчального року проведено 54 моніторингових обстеження навчально-виховних закладів.

В цілому, порушення протиепідемічних вимог фахівці виявили на 29 об'єктах (13,3%): не проводився температурний скринінг працівникам закладів, між працівниками та відвідувачами не було організовано обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання півтора метри, відвідувачі в закладах знаходились без масок тощо.

Як результат, було складено 16 протоколів та підготовлено 19 пропозицій щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Особливу увагу фахівці управління звертають на дотримання протиепідемічних вимог під час навчання, проживання та організації харчування студентів Іллінецького державного аграрного коледжу: проінспектовано 2 навчальні корпуси, 3 гуртожитки та студентське кафе. Заклад в достатній кількості забезпечений ЗІЗ, миючими та дезінфікуючими засобами, антисептиками, безконтактними термометрами (9 штук). Грубих порушень дотримання протиепідемічних вимог не виявлено.

Під час перевірок проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед працівників закладів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Записатись
Подати скаргу