Фахівцями Бершадського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
Зокрема, з 01 по 05 лютого 2021 року здійснено 106 моніторингових обстежень:
- дошкільних навчальних закладів – 1, порушень не виявлено;
- загальноосвітніх навчальних закладів – 2, з порушеннями - 2, складено протоколів - 2;
- закладів громадського харчування - 10, з порушеннями - 2, складено протоколів - 2;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами - 34, з порушеннями - 3, складено протоколів - 3;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами - 14, з порушеннями - 5, складено протоколів - 4;
- інших - 45, порушень не виявлено.
Найпоширеніші порушення: непроведення температурного скринінгу працівникам перед початком роботи, відсутність контейнера для збору використаних ЗІЗ або неправильна утилізація використаних ЗІЗ, відсутність антисептиків на робочому місці.
Також, частим порушенням є продаж незахищених продуктів харчування (не фасованих), а саме - овочі, фрукти та хліб.
В загальноосвітніх навчальних закладах основним порушенням було пересування учнів коридорами без захисних масок.