В залі засідань відділу освіти Бершадської міської ради відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти Бершадської громади. Ця зустріч зібрала освітян для обговорення найактуальніших питань сьогодення та визначення основних напрямків роботи в умовах нових викликів.
Одним з ключових питань, яке було розглянуто - забезпечення учасників учбового процесу якісним та безпечним харчуванням, основні вимоги до організації харчування, розробка та затвердження сезонного меню відповідно до вимог Постановою КМУ №305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти", розширення асортименту меню та прищеплення правильних харчових звичок, впровадження страв з нового збірника Є. Клопотенка "Збірник рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти", дотримання норм харчування. Учасники наради визначили основні завдання задля покращення матеріально-технічного забезпечення харчоблоків.
Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Покотило звернула особливу увагу на заходи з профілактики гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах та важливу роль дотримання гігієнічних вимог для розірвання епідемічного ланцюга.
Окремим блоком було розглянуто питання водопостачання закладів освіти та заходи, які необхідно впровадити у разі відсутності водопостачання на випадок надзвичайної ситуації.
Під час заходу учасники наради отримали вичерпні відповіді на запитання та інформаційні матеріали з профілактики інфекційних хвороб.