Новини

26 Травень 15:24
У Вінниці провели семінар з підвищення рівня гігієнічних знань працівників харчоблоків
У Вінниці провели семінар з підвищення рівня гігієнічних знань працівників харчоблоків

25 травня 2023 року, з метою підвищення рівня гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, головним спеціалістом відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ганною Матвійчук проведене семінарське заняття зі співробітниками комунального підприємства "Меридіан", яке надаватиме послуги з організації харчування дітей в пришкільних таборах м. Вінниці.

До відома працівників харчоблоків доведено вимоги стосовно отримання та зберігання продуктів харчування та продовольчої сировини, технології приготування страв, обробки яєць, відбору добових проб, миття столового і кухонного посуду та іншого приладдя, правил особистої гігієни.

Також присутнім нагадали про необхідність суворого дотримання погодженого з Держпродспоживслужбою примірного меню та перелік заборонених страв.

Крім того, було обговорено вимоги до ведення бракеражних журналів, а також порядок проведення поточного та генерального прибирання у виробничих та складських приміщеннях харчоблоку.

Не залишились поза увагою і питання з практичного впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Наостанок учасникам наголосили на персональній відповідальності за організацію якісного, повноцінного, раціонального та безпечного харчування дітей у пришкільних таборах відпочинку.

Підвищення рівня гігієнічних знань у працівників харчоблоків є одним із заходів, направлених на досягнення кінцевого результату, – збереження та зміцнення здоров'я дітей, а також недопущення будь-яких епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах.

 

Записатись
Подати скаргу