Новини

05 Травень 14:30
У Вінниці обговорили актуальні питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти
У Вінниці обговорили актуальні питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти

За ініціативи начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Якимчука фахівці Вінницького міського управління системно беруть участь у професійних заходах, спрямованих на підвищення якості медичного супроводу та організації харчування у дитячих закладах.

Нещодавно спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства взяли участь у черговому освітньому заході, організованому департаментом освіти Вінницької міської ради спільно з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Під час івенту обговорювались актуальні питання медичного забезпечення та організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста.

Фахівці Держпродспоживслужби надали практичні рекомендації щодо здійснення внутрішнього контролю процесів харчування в дитсадках, зокрема — з аналізу виконання добових норм, їх корекції для досягнення збалансованого раціону, та контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоках.

Окрему увагу приділено обов’язковому маркуванню страв із зазначенням алергенів, що є надзвичайно важливим для збереження здоров’я дітей.

Для кращого засвоєння матеріалу було проведено інтерактивне заняття з таких питань, як:

– правильне складання щоденного меню-розкладу;

– ротація комплексів страв;

– правила відбору та зберігання добових проб;

– здійснення бракеражу сирої та готової продукції.

У ході обговорення медичні працівники закладів освіти мали можливість отримати фахові відповіді на свої запитання.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області і надалі продовжуватиме системну роботу у напрямку забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя у дитячих закладах області шляхом активної взаємодії з освітянською спільнотою.

Записатись
Подати скаргу