Сьогодні, 25 червня 2024 року, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк провів семінар з питань організації та здійснення державного контролю. Захід відбувся на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, у ньому взяли участь медичні сестри загальноосвітніх навчальних закладів міста.
Задля підвищення кваліфікації медичного персоналу присутні розглянули низку важливих питань щодо:
- базового та горизонтального харчового законодавства України;
- правил постачання та прийому продуктів харчування;
- контролю якості харчових продуктів та супровідної документації;
- забезпечення простежуваності;
- алгоритму здійснення бракеражу;
- правил зонування харчоблока.
Окрему увагу було приділено періодичності та особливостям здійснення державного контролю на харчоблоках шкільних навчальних закладів, також учасники мали змогу розібрати найпоширеніші невідповідності, які виявляються в ході інспектування. Присутнім нагадали про відповідальність за порушення Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин".