Новини

02 Березень 14:29
У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби провели навчання для працівників харчоблоків КП "Школяр" та "Меридіан"
У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби провели навчання для працівників харчоблоків КП "Школяр" та "Меридіан"

23 та 26 лютого 2021 року, з метою підвищення гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено навчання для співробітників комунальних підприємств "Школяр" та "Меридіан", які надають послуги з організації харчування учнів шкіл м. Вінниця.

До відома працівників харчоблоків доведено умови та заходи щодо належної гігієнічної практики під час організації харчування в школах згідно вимог наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020р. №2532 "Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти", який набув чинності з 01.01.2021р.

Також, було нагадано вимоги наказу МОЗ та МОН України №242/329 від 01.06.2005р. "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах" та наказу МОН та МОЗ України № 620/563 від 15.08.2006р. "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах".

Але, найбільш активно та емоційно пройшло обговорення змін в дитячому харчуванні згідно вимог Санітарного регламенту, адже введені вимоги кардинально змінюють уявлення дітей та персоналу про шкільне харчування.

Не залишились поза увагою і питання щодо практичного впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

А наостанок було наголошено про персональну відповідальність за організацію якісного повноцінного та безпечного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

 

Записатись
Подати скаргу