
Спеціалісти Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили моніторингові обстеження суб'єктів господарювання на предмет забезпечення зберігання харчових продуктів з дотриманням належних температурних режимів в умовах віялових відключень систем електропостачання. В ході обстежень фахівці надали відповідні консультації та вручили пам'ятки представникам закладів.
Окрім того, задля постійної підтримки температурного режиму в холодильних вітринах, холодильних та морозильних камерах, адміністрації ринків було наголошено на необхідності використання альтернативних джерел живлення. Операторам ринку ще раз нагадали, що вони несуть персональну відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, адже продукти не мають створювати загрозу для життя та здоров'я людини.
Під час моніторингу порушень виявлено не було.