Новини

08 Червень 16:38
Спеціалісти Гайсинського районного управління зустрілись з керівниками закладів громадського харчування
Спеціалісти Гайсинського районного управління зустрілись з керівниками закладів громадського харчування

Сьогодні, 08 червня 2023 року, з ініціативи начальника Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Наталії Губко було організовано та проведено зустріч працівників управління, фахівців ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" з керівниками закладів громадського харчування та кулінарних цехів супермаркетів Бершадської та Ольгопільської територіальних громад. Основною темою зустрічі була профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед населення в літній період.

Під час виступу Наталія Губко акцентувала увагу присутніх на законодавчій базі, що регламентує роботу закладів громадського харчування та їхню відповідальність за порушення санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

З доповіддю щодо впровадження системи НАССР виступила головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Юлія Сисюк.

Також, з головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тетяною Охріменко запрошені обговорили питання проведення миття і дезінфекції приміщень та обладнання, методи контролю за дотриманням температурних режимів при зберіганні та виготовлені продуктів харчування, контроль за технологічними процесами, основні аспекти закупівлі сировини та продуктів харчування.

Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Юлія Покотило акцентувала увагу присутніх на факторах, які найчастіше сприяють виникненню харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Було вказано шляхи попередження епідемічних ускладнень, пов'язаних із закладами громадського харчування, особливу увагу приділено питанню дотримання особистої гігієни працівників під час роботи з харчовими продуктами та обслуговування населення.

Завідувач відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Нінель Плахотнюк поінформувала присутніх про алгоритм епідеміологічних розслідувань випадків харчових отруєнь та кишкових інфекцій.

Присутнім надали роз'яснення щодо необхідності вчасного проходження медичного огляду працівниками та пояснили, як один необстежений може стати джерелом зараження великої кількості людей.

По закінченню зустрічі всі учасники отримали відповідні листівки та пам'ятки.

 

Записатись
Подати скаргу