Сьогодні, 27 вересня 2024 року, спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели вебінар на тему "Захист прав споживачів у сфері ресторанного господарства: основні аспекти та права споживачів" для студентів 4 курсу Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ, які здобувають спеціальність "Готельно-ресторанна справа".
Захист прав споживачів – це важливий аспект для забезпечення якісного обслуговування у сфері ресторанного господарства. Відповідальність за дотримання законодавства лежить як на ресторанах, так і на споживачах, які повинні бути обізнаними щодо своїх прав. Саме тому фахівці Держпродспоживслужби надали роз'яснення учасникам вебінару щодо:
- основних прав споживачів (право на безпеку, інформацію, вибір, компенсацію);
- основних обов'язків ресторанів щодо якості страв та інформаційної прозорості;
- законодавства у сфері ресторанного господарства з практичними кейсами його порушень;
- основних інструментів відстоювання своїх споживацьких прав.
Необхідно зазначити, що такі заходи є надзвичайно важливими та сприяють адаптації випускників інституту на сучасному ринку праці, оскільки спеціалісти служби знайомлять студентів не лише з особливостями законодавства, але й діляться практичним досвідом.