Новини

07 Червень 15:36
Щодо обстеження закладів оздоровлення та відпочинку дітей
Щодо обстеження закладів оздоровлення та відпочинку дітей

З метою забезпечення змістовного дозвілля дітей в період літніх канікул, органами влади Вінницької міської територіальної громади прийнято рішення про організацію роботи пришкільних таборів відпочинку.

В 2023 році на базі загальноосвітніх навчальних закладів Вінницької міської ОТГ, де створені умови для безпечного перебування дітей під час дії сигналу "Повітряна тривога", організовано 27 таборів відпочинку з денним перебуванням для 4,5 тисяч дітей. Функціонувати пришкільні табори будуть з 05 по 22 червня.

Окрім того, з 06 червня розпочала роботу літня оздоровча профільна школа "Юннат" на базі Вінницької обласної станції юних натуралістів та літній табір всебічного розвитку "ProfiCamp" на базі Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді. В усіх закладах організовано дворазове харчування згідно узгоджених з Держпродспоживслужбою примірних меню.

Кожен день у таборі буде сповнений різноманітними іграми, конкурсами та заняттями в гуртках. Поза увагою не залишиться і фізкультурно-оздоровча робота та спілкування з психологами, адже діти в умовах війни перебувають у стані постійного стресу.

З початку травня освітянами та працівниками Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводилась спільна робота з підготовки до оздоровчої кампанії 2023 року.

Насамперед було організовано відбір проб питної води для лабораторних досліджень на відповідність вимогам Державних санітарних правил щодо питної води (ДСанПіН 2.2.4.171-10) у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби, про результати яких проінформовано директора Департаменту освіти ВМР. На момент відкриття вода питна відповідала санітарно-гігієнічним вимогам в усіх закладах відпочинку.

Також, директору Департаменту освіти ВМР та керівникам таборів відпочинку направлено пам'ятки щодо організації якісного та безпечного відпочинку та оздоровлення, в т.ч. щодо облаштування та утримання ділянки, виділених навчальних аудиторій, санітарно-побутових приміщень, харчоблоку закладу відпочинку; організації харчування; проведення фізкультурно-оздоровчої роботи, гігієнічного виховання та медичного обслуговування дітей. Керівники таборів несуть персональну відповідальність за дотримання зазначених вимог.

05 травня 2023 року за участю представника управління в Департаменті освіти було проведено нараду з керівниками пришкільних таборів з питань створення оптимальних умов для безпечного перебування дітей та профілактики епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах.

Крім того, 25 травня 2023 року, з метою підвищення рівня гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, проведено семінарське заняття зі співробітниками комунального підприємства "Меридіан", яке надаватиме послуги з організації харчування дітей в пришкільних таборах міста.

Перед початком роботи закладів оздоровлення та відпочинку, з 31 травня по 02 червня, проведено комісійні обстеження всіх зазначених установ на предмет готовності їх до початку роботи. Особлива увага зверталася на стан території, виділених навчальних аудиторій, санітарно-побутових приміщень, харчоблоків; питання своєчасності проходження обов'язкового медичного огляду працівниками; організації протиепідемічних заходів у період карантину, передбачених Постановою Головного державного санітарного лікаря України. В ході кожного обстеження додатково проводилася санітарно-освітня робота.

З метою збереження та зміцнення здоров'я дітей, а також недопущення будь-яких епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах, фахівцями Вінницького міського управління, за заявою директора Департаменту освіти ВМР, буде здійснюватися контроль за дотриманням вимог чинного законодавства і під час функціонування закладів оздоровлення та відпочинку.

 

Записатись
Подати скаргу