Новини

31 Березень 11:43
Щодо епізоотичної ситуації на території Липовецької ТГ
Щодо епізоотичної ситуації на території Липовецької ТГ

29 березня 2023 року на базі Липовецької територіальної громади пройшла позапланова оперативна нарада, в ході якої заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сергій В'юник доповів про епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території Липовецької ТГ.

З початку року неблагополучним пунктом по сказу було м. Липовець: 14 березня 2023 року виявлено сказ кішки, а 24 березня - сказ собаки, після чого були проведені усі необхідні протиепізоотичні оздоровчі заходи, карантинні обмеження на даний час не зняті. Ймовірною причиною захворювання тварин на сказ є червона лисиця.

Наразі у м. Липовець проводяться вимушені протиепізоотичні заходи, у поточному році вже щеплено проти сказу 149 собак та 124 кота.

На виконкомі Липовецької міської ради затвердили правила утримання домашніх тварин та прийняли рішення щодо адміністративної відповідальності громадян, які відмовляються щеплювати домашніх тварин, наражаючи на небезпеку інших тварин та людей.

З початку року в населених пунктах Липовецької та Турбівської ТГ щеплено проти сказу 1398 голів собак та 1142 котів.

Профілактичні щеплення домашніх тварин можна зробити за адресою: м. Липовець, вул. Героїв Майдану, 17 та в пунктах ветеринарної медицини, що заходяться в селах Зозів, Лукашова, Росоша, Попівка та смт. Турбів.

 

Записатись
Подати скаргу