Новини

23 Грудень 14:43
Семінар у Ямпільській громаді: впровадження якісного та безпечного шкільного харчування
Семінар у Ямпільській громаді: впровадження якісного та безпечного шкільного харчування

Фахівці Могилів-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели семінар з працівниками закладів освіти Ямпільської територіальної громади Могилів-Подільського району. Головною метою заходу стало подальше впровадження системи шкільного харчування, яка спрямована на поліпшення якості та різноманітності харчування учнів, ознайомлення з новими вимогами Постанови КМУ від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», важливості забезпечення дітей якісним та корисним харчуванням а також обговорення актуальності питань щодо безпеки та якості харчових продуктів.

На семінарі були присутні представники управління освіти, медичні працівники, а також працівники харчоблоків.

Ключовими темами для обговорення були:

  • питання закупівель продуктів харчування високої якості, забезпечення їх свіжості та безпеки;
  • проведення модернізації харчоблоків (забезпеченість сучасним технологічним та холодильним обладнанням);
  • різноманітність меню, можливість введення нових страв до шкільного меню, зокрема з урахуванням національних і регіональних особливостей;
  • навчання персоналу, плани щодо проведення регулярних тренінгів для працівників харчоблоків, спрямованих на підвищення кваліфікації та ознайомлення з новими стандартами в області харчування дітей;
  • впровадженню постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
  • на важливості дотримання санітарно-гігієнічних норм та забезпечення збалансованого харчування дітей;
  • формування культури харчування та правильних харчових звичок.

 

        В ході проведення семінару акцентувалась увага  на дотриманні погоджених примірних 4-тижневих меню, здійсненню щомісячного контролю за дотриманням встановлених норм харчування та аналізу їх виконання.  Обговорювалося питання щодо правильності оформлення технологічних карток, своєчасності заповнення журналів бракеражу та медичної документації, дотримання правил відбору і зберігання добових проб.

       Під час заходу присутнім було роз’яснено питання важливості  забезпечення питного режиму в закладах освіти, наголошено, що питна вода в закладах повинна відповідати вимогам ДСанПіНу 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

      Загалом нарада пройшла у формі активного діалогу, присутні отримали вичерпні фахові відповіді та роз'яснення.

Записатись
Подати скаргу