Новини

03 Квітень 12:43
Санітарні вимоги до організації шкільного харчування: фахівці ГУ Держпродспоживслужби взяли участь у семінарі з медичними працівниками закладів освіти Вінниці
Санітарні вимоги до організації шкільного харчування: фахівці ГУ Держпродспоживслужби взяли участь у семінарі з медичними працівниками закладів освіти Вінниці

27.03.2025 спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, прийняли участь у організованому департаментом освіти Вінницької міської ради семінарі з медичними працівниками закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади, під час якого було обговорено питання організації харчування учнів.

Присутнім було доведено до відома  вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти в частині організації харчування та Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Зокрема йшлося про обов’язки медичних працівників під час здійснення внутрішнього контролю організації харчування учнів, про склад та функції бракеражної комісії.

Також нагадано вимоги до проведення бракеражу сирої та готової продукції, проведення поточного та генерального прибирання у виробничих та складських приміщеннях, поводження з харчовими відходами, правил відбору добових проб, миття столового і кухонного посуду та іншого приладдя.

Не залишились поза увагою і питання організації дієтичного харчування учнів, які того потребують.  

Детально розглядалися питання зазначення інформації про вміст у готових стравах алергенів, порядку ведення журналу обліку виконання норм харчування та проведення аналізу харчування.

Під час обговорення медичні працівники закладів освіти отримали відповіді на запитання.

Записатись
Подати скаргу