Новини

22 Липень 13:50
Рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо попередження спалахів кишкових інфекцій на території Вінницької області
Рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо попередження спалахів кишкових інфекцій на території Вінницької області

21 липня 2021 року в ході позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької обласної державної адміністрації (протокол №16), з метою попередження спалахів кишкових інфекцій на території області, було вирішено:

1. Взяти до відома інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області щодо попередження харчових отруєнь, гострих кишкових отруєнь на території області.

2. Рекомендувати керівникам (власникам) закладів громадського харчування, кулінарних цехів тощо:

1) Утриматись від реалізації салатів, заправлених майонезом (інших видів майонезних соусів/заправок); паштетів; заливних страв; млинців з сиром з непастеризованого молока; кремових кондитерських виробів; фаршированих страв з риби, птиці; маринованих дикорослих грибів непромислового виготовлення.

Термін виконання: до 01 жовтня 2021 року

2) Суворо дотримуватися вимог при виготовлені кулінарних виробів, поточності технологічного процесу, технологій приготування та відпуску готових страв, термінів їх реалізації.

3) Забезпечити дотримання температурного режиму при зберіганні та реалізації готових харчових продуктів.

4) Здійснювати своєчасне прибирання із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів, а також проводити санітарні дні не рідше одного разу на тиждень.

Термін виконання: постійно

3. Головному управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити заходи контролю за діяльністю об'єктів підвищеного епідемічного ризику (заклади громадського харчування, кулінарні цехи тощо).

Термін виконання: невідкладно

4. Контроль за виконанням рішення покласти на Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорука Г.П.).

 

Записатись
Подати скаргу