Новини

17 Травень 10:56
Проведено обстеження 26 криниць на території Гніванської, Тиврівської та Сутисківської ТГ
Проведено обстеження 26 криниць на території Гніванської, Тиврівської та Сутисківської ТГ

На виконання доручення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля від 20.12.2022 р. №57940/38/1-21 фахівці Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області спільно з представниками органів місцевої влади провели моніторингові обстеження 26 криниць громадського користування Гніванської, Тиврівської та Сутисківської ТГ.

В ході обстежень проведено паспортизацію джерел децентралізованого водопостачання, здійснено виробничий контроль якості води. Відібрано 26 проб води на санітарно-хімічні та мікробіологічні дослідження, які було направлено в лабораторію ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб".

В результаті проведених досліджень встановлено, що не відповідають вимогам ДСанПІН 2.2.4.171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" за мікробіологічними показниками 6 проб води (2 - по  Сутисківській ТГ, 4 – по Тиврівській ТГ), що становить 23,07% та 14 проб води за фізико-хімічними показниками (нітрати) (2 - по Сутисківській ТГ, 1 - по Гніванській та 11 – по Тиврівській ТГ), що становить 53,84%.

В ході обстежень також виявлено 9 порушень дотримання санітарно-гігієнічних вимог при облаштуванні та експлуатації колодязів (відсутність ізолювання стін колодязів, відсутність глиняного замка, огородження, навісу, кришки та загального відра).

Балансоутримувачам надіслано 3 рекомендаційних листи щодо усунення виявлених недоліків.

Серед населення проведено санітарно-освітню роботу та поширено пам'ятки щодо профілактики водно-нітратної метгемоглобінемії.

 

 

Записатись
Подати скаргу