Новини

21 Грудень 10:30
Проведення святкових заходів в навчальних закладах під час адаптивного карантину
Проведення святкових заходів в навчальних закладах під час адаптивного карантину

Незабаром в навчальних закладах розпочнеться проведення заходів, пов'язаних з новорічними святами, адже діти за будь-яких умов сподіваються на диво. Перед організаторами постало непросте завдання – створити атмосферу справжньої казки, але не наразити дітей на небезпеку, що стало особливо актуальним в умовах пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19).

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з метою запобігання поширенню інфекційних захворювань в організованих дитячих колективах, наголошують на необхідності дотримання наступних гігієнічних та протиепідемічних вимог:

  • забезпечити дотримання належного температурного режиму в навчальних закладах;
  • заборонити запрошення розважальних колективів та дитячих аніматорів;
  • не дозволяти проведення культурно-виховних заходів за одночасної участі дітей з різних груп/класів;
  • не допускати до участі у заходах дітей з ознаками гострого респіраторного захворювання, підвищеною температурою тіла, а також дітей, які тимчасово не відвідували заклад в зв’язку із хворобою без наявності медичної довідки про стан здоров’я;
  • обмежити конкурси та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом;
  • в приміщенні, де відбувається святковий захід, необхідно забезпечити максимально можливе дистанціювання між дітьми;
  • після кожного заходу слід проводити інтенсивне провітрювання та вологе прибирання приміщення із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів.

Крім того, керівникам та медичним працівникам навчальних закладів рекомендуємо довести до відома членів батьківських комітетів, які займаються організацією новорічних свят, недопустимість вживання страв домашнього виготовлення та заборонених в дитячому харчуванні продуктів: виробів з кремом, морозива, газованих напоїв, продуктів із штучними барвниками/консервантами/ароматизаторами/підсолоджувачами/підсилювачами смаку та іншими синтетичними домішками. Також, варто зазначити, що купувати продукти необхідно лише у встановлених місцях, за наявності супровідних  документів, які б засвідчували якість, та з вказаними датами виготовлення і кінцевого терміну реалізації.

Наголошуємо, що відповідльність за організацію і проведення новорічних та різдвяних свят покладається на керівників навчальних закладів.

 

Записатись
Подати скаргу