Новини

15 Травень 14:38
Про результати комісійних обстежень харчоблоків загальноосвітніх закладів Вінницької міської ОТГ
Про результати комісійних обстежень харчоблоків загальноосвітніх закладів Вінницької міської ОТГ

З метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 р. №174-р "Про затвердження Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік", протягом березня-травня 2023 року комісійно, за участю представників департаменту освіти ВМР та КП "Меридіан", обстежено всі 39 функціонуючих в 2022-2023 навчальному році харчоблоків як комунальних, так і приватних закладів загальної середньої освіти.

Заради створення належних умов безпечного та якісного харчування дітей в загальноосвітніх закладах Вінницької міської ОТГ, доведення облаштування шкільних харчоблоків відповідно до вимог чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також достатнього фінансування організації харчування учнів з початку нового 2023-2024 навчального року, на адресу Вінницького міського голови направлена узагальнена інформація про результати комісійних обстежень, в т. ч. про стан їх матеріально-технічного забезпечення.

Крім того, 12 травня 2023 року заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вінницького міського управління Роман Керезь та головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ганна Матвійчук взяли участь у нараді з керівниками загальноосвітніх закладів, під час якої присутніх було проінформовано про стан захворюваності на гострі кишкові інфекції, підведено підсумки результатів комісійних обстежень шкільних харчоблоків, а також наголошено на необхідності посилення контролю за дотриманням гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами, в т. ч. в процесах отримання та зберігання продуктів харчування і продовольчої сировини, їх первинної обробки, поточності технологічного процесу, температурних режимів приготування страв, миття та зберігання столового і кухонного посуду, обладнання та іншого реманенту. Не залишились поза увагою і питання щодо дотримання погодженого з Держпродспоживслужбою меню та формування принципів здорового харчування. Окремо були надані рекомендації стосовно практичного проведення перевірки ефективності функціонування системи НАССР, тобто процедур валідації та верифікації.

Загалом нарада пройшла у формі активного діалогу, присутні отримали вичерпні фахові відповіді та роз'яснення. 

 

Записатись
Подати скаргу